NEMZETI UTALVÁNY: KÉZZELFOGHATÓ SEGÍTSÉG A CSALÁDOK TÁMOGATÁSÁBAN

Évente akár nettó 64 400 forint pluszbevételt is jelenthet egy családnak a Nemzeti Utalvány. A csekély értékű juttatást ugyanis nemcsak a munkavállalónak, hanem közvetlen hozzátartozóinak is adhatja a munkáltató kedvezményes adózással, a minimálbér 10 százalékáig. Támogassa Ön is a magyar családokat!

A koronavírus-világjárvány következtében kialakult gazdasági válság rengeteg magyar családot hozott nehéz helyzetbe. Sokak számára most minden plusz forint nagyon jól jön. A Nemzeti Utalvány kedvezményes adózású, kölcsönösen előnyös juttatási csomagja egyszerre támogatja a magyar családok megélhetését és ad lehetőséget a munkaadóknak költségeik optimalizálására.

Csekély értékű juttatás: jelentős megtakarítás a munkáltatónak

A munkáltató számára a 100 százalékban magyar tulajdonú Nemzeti Utalvány legfontosabb előnye, hogy mindössze 35,99 százalék közteherrel adózik, így a munkabér jellegű kifizetésnél jelentősen kedvezőbb adóvonzattal bír – ezzel pedig a munkaadó jelentős összegeket takaríthat meg.

Alábbi táblázatunkban látható, hogy ez az előny még nagyobb lehet, ha a munkaadó él a törvény adta lehetőséggel, és nemcsak munkavállalójának, hanem az ő közvetlen hozzátartozóinak is biztosít csekély értékű juttatást. Egy munkavállaló és családja esetében, 4 fővel számolva a munkáltató évi 27 664 forintot takarít meg. 50 munkavállalóra vetítve ez az összeg évi 1 383 200 forint!

A juttatás ez utóbbi lehetőségnek köszönhetően kiválóan alkalmas a vállalkozások employer branding céljainak támogatására, például munkaerő toborzására és megtartására, valamint a lojalitás növelésére is.

A munkavállaló és családja pedig valódi pluszjuttatásnak értékeli majd a Nemzeti Utalványt, mert mindennapi szükségletekre költhető, nincs korlátozva bizonyos területekre a felhasználhatóság.

Adózási, pénzügyi és munkaügyi tanácsok

A Magyar Utalvány Zrt. 100 százalékban magyar tulajdonú, termékét a magyar piacra szabta. Küldetése, hogy segítse, támogassa, könnyebbé tegye a munkavállalók, a munkáltatók és a beváltóhelyként csatlakozó partnerek életét Magyarországon. Kölcsönös előnyöket biztosítunk a juttatási piac szereplőinek, miközben minden fél számára maximalizáljuk a törvényi, piaci lehetőségeket.

Kövesse blogunkat, amelyben hetente jelentkezünk adózási, pénzügyi és munkaügyi tanácsokkal, szakértői tippekkel!

Érdekli a nemzeti utalvány?

TOVÁBBI BLOGBEJEGYZÉSEK

A MUNKAVÁLLALÓK TIZEDE IDÉN ELŐSZÖR NEM KAPOTT SEMMILYEN BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁST

A MUNKAVÁLLALÓK TIZEDE IDÉN ELŐSZÖR NEM KAPOTT SEMMILYEN BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁST

A Nemzeti Utalvány több mint 1200 fő megkérdezésével készített cafeteria-kutatása szerint nyáron az iskolakezdés jelenti az egyik legnagyobb kiadást a…
AZ ÉV VÉGI JUTTATÁS LEGJOBB FORMÁJA: A NEMZETI UTALVÁNY

AZ ÉV VÉGI JUTTATÁS LEGJOBB FORMÁJA: A NEMZETI UTALVÁNY

Lesznek-e idén év végi bónuszok, jutalmak? Mi történik a már-már hagyományos, karácsony előtti céges rendezvényekkel, évzáró partikkal? Ha ezek elmaradnak,…
MIÉRT ÉRI MEG BEVÁLTÓHELYKÉNT CSATLAKOZNI? ÍME, A NEMZETI UTALVÁNY 7 ELŐNYE

MIÉRT ÉRI MEG BEVÁLTÓHELYKÉNT CSATLAKOZNI? ÍME, A NEMZETI UTALVÁNY 7 ELŐNYE

Fogyasztásösztönző, nagy piaci potenciállal bír, egyszerű és biztonságos – a Nemzeti Utalvány számos előnnyel bír a magyarországi beváltóhelyek számára. Miért…

Kedves Partnerünk,
E
zúton szeretnénk tájékoztatni, hogy 2023. november 2-án a Magyar Utalvány Zrt. felvásárolta az Edenred hazai leányvállalatát. A továbbiakban a vállalat új márkaként, Rewin Magyarország Kft. néven folytatja működését.

 Felhívjuk figyelmét, hogy ezzel egyidejűleg leállítottuk a Nemzeti Utalványok értékesítését. Idén év végétől már az új Rewin utalványok kerülnek kibocsátásra.

 A forgalomban lévő Nemzeti Utalványok érvényességi ideje változatlan, a vásárlóknál lévő utalványok 2023. december 31-ig fogadhatók el az üzletekben. A visszaváltási határidőt azonban meghosszabbítottuk, a Nemzeti Utalványokat 2024. február 29-ig váltjuk vissza. A visszaváltásban változás nem lesz, a megszokott helyre és módon várjuk vissza az Önöknél beváltott papírutalványokat.

 Köszönjük az eddigi együttműködést és a belénk vetett bizalmat!

 Amennyiben kérdése merülne fel, keressen minket az alábbi elérhetőségen.

 bevalto@rewin.hu

 Üdvözlettel,

Hamza Sándor vez.ig.