NEMZETI UTALVÁNY: KEDVEZMÉNYES ADÓZÁS, SZÉLESKÖRŰ FELHASZNÁLHATÓSÁG

A csekély értékű juttatás évente egyszer adható kedvezményes adózással a munkavállalóknak és közvetlen hozzátartozóiknak, a minimálbér 10 százalékáig. Összege 2020-ban évi 16 100 forintot. Van élet a béren kívüli juttatások piacán az Erzsébet-utalvány után is!

A béren kívüli juttatások területe 2019-ben jelentős változásokon ment keresztül. Megszűnt az Erzsébet-utalvány, megváltozott a kedvezményes adózásra vonatkozó törvényi háttér. Az adótörvények ugyanakkor továbbra is kínálnak lehetőséget kedvezményes juttatási formákra, melyek a munkáltatók, a munkavállalók és a beváltóhelyek számára is komoly lehetőségeket kínálnak.

Csekély értékű juttatás: munkavállalóknak és közvetlen hozzátartozóknak

A 100 százalékban magyar tulajdonú Nemzeti Utalvány kedvezményes adózású, kölcsönösen előnyös juttatási csomagot kínál ügyfeleinek.

Legfontosabb előnye, hogy mindössze 35,99 százalék közteherrel adózik, így a munkaadó számára a munkabér jellegű kifizetésnél jelentősen kedvezőbb adóvonzattal bír – ezzel pedig a munkaadó jelentős összegeket takaríthat meg.

„Az úgynevezett csekély értékű juttatás munkavállalónként évente egyszer adható kedvezményes adózással, a minimálbér 10 százalékáig. Összege 2020-ban évi 16 100 forint. További előnye, hogy felhasználása kiterjeszthető: nemcsak a munkavállalónak, hanem a jogviszonyon keresztül közvetlen hozzátartozóknak is adható” – tájékoztat Dr. Bákonyi László adójogi szakértő.

A juttatás ez utóbbi lehetőségnek köszönhetően kiválóan alkalmas a vállalkozások employer branding céljainak támogatására, például munkaerő toborzására és megtartására, valamint a lojalitás növelésére is.

Adózási, pénzügyi és munkaügyi tanácsok

A Magyar Utalvány Zrt. 100 százalékban magyar tulajdonú, termékét a magyar piacra szabta. Küldetése, hogy segítse, támogassa, könnyebbé tegye a munkavállalók, a munkáltatók és a beváltóhelyként csatlakozó partnerek életét Magyarországon. Kölcsönös előnyöket biztosítunk a juttatási piac szereplőinek, miközben minden fél számára maximalizáljuk a törvényi, piaci lehetőségeket.

Kövesse blogunkat is, amelyben hetente jelentkezünk adózási, pénzügyi és munkaügyi tanácsokkal, szakértői tippekkel.

Érdekli a nemzeti utalvány?

TOVÁBBI BLOGBEJEGYZÉSEK

A MUNKAVÁLLALÓK TIZEDE IDÉN ELŐSZÖR NEM KAPOTT SEMMILYEN BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁST

A MUNKAVÁLLALÓK TIZEDE IDÉN ELŐSZÖR NEM KAPOTT SEMMILYEN BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁST

A Nemzeti Utalvány több mint 1200 fő megkérdezésével készített cafeteria-kutatása szerint nyáron az iskolakezdés jelenti az egyik legnagyobb kiadást a…
AZ ÉV VÉGI JUTTATÁS LEGJOBB FORMÁJA: A NEMZETI UTALVÁNY

AZ ÉV VÉGI JUTTATÁS LEGJOBB FORMÁJA: A NEMZETI UTALVÁNY

Lesznek-e idén év végi bónuszok, jutalmak? Mi történik a már-már hagyományos, karácsony előtti céges rendezvényekkel, évzáró partikkal? Ha ezek elmaradnak,…
MIÉRT ÉRI MEG BEVÁLTÓHELYKÉNT CSATLAKOZNI? ÍME, A NEMZETI UTALVÁNY 7 ELŐNYE

MIÉRT ÉRI MEG BEVÁLTÓHELYKÉNT CSATLAKOZNI? ÍME, A NEMZETI UTALVÁNY 7 ELŐNYE

Fogyasztásösztönző, nagy piaci potenciállal bír, egyszerű és biztonságos – a Nemzeti Utalvány számos előnnyel bír a magyarországi beváltóhelyek számára. Miért…

Kedves Partnerünk,
E
zúton szeretnénk tájékoztatni, hogy 2023. november 2-án a Magyar Utalvány Zrt. felvásárolta az Edenred hazai leányvállalatát. A továbbiakban a vállalat új márkaként, Rewin Magyarország Kft. néven folytatja működését.

 Felhívjuk figyelmét, hogy ezzel egyidejűleg leállítottuk a Nemzeti Utalványok értékesítését. Idén év végétől már az új Rewin utalványok kerülnek kibocsátásra.

 A forgalomban lévő Nemzeti Utalványok érvényességi ideje változatlan, a vásárlóknál lévő utalványok 2023. december 31-ig fogadhatók el az üzletekben. A visszaváltási határidőt azonban meghosszabbítottuk, a Nemzeti Utalványokat 2024. február 29-ig váltjuk vissza. A visszaváltásban változás nem lesz, a megszokott helyre és módon várjuk vissza az Önöknél beváltott papírutalványokat.

 Köszönjük az eddigi együttműködést és a belénk vetett bizalmat!

 Amennyiben kérdése merülne fel, keressen minket az alábbi elérhetőségen.

 bevalto@rewin.hu

 Üdvözlettel,

Hamza Sándor vez.ig.