MIÉRT ÉRI MEG BEVÁLTÓHELYKÉNT CSATLAKOZNI? ÍME, A NEMZETI UTALVÁNY 7 ELŐNYE

Fogyasztásösztönző, nagy piaci potenciállal bír, egyszerű és biztonságos – a Nemzeti Utalvány számos előnnyel bír a magyarországi beváltóhelyek számára. Miért érdemes beváltóhelyként elfogadni papír alapú utalványunkat? Összegyűjtöttük a 7 legfontosabb érvet a csatlakozás mellett.

A Magyar Utalvány Zrt. célja, hogy segítse és edukálja a munkáltatókat a megváltozott cafeteria szabályokban rejlő lehetőségekről, a jelenleg érvényben lévő adótörvényekhez igazítva kedvezményes adózás mellett maximalizálja a papír alapú utalványok kibocsátását a juttatási piacon, és ezt a forrást kiszámíthatóan közvetítse kereskedelmi elfogadóhelyi partnerei felé.
A Magyar Utalvány Zrt. terméke, a Nemzeti Utalvány működési területe az SZJA törvény szerinti egyes meghatározott juttatások köre. A munkáltatók részéről az alábbi formákban adható ki:

  • csekély értékű ajándék (ajándékutalvány), dolgozónak, a minimálbér 10 százalékáig, évente egy alkalommal;
  • csekély értékű ajándék (ajándékutalvány), a dolgozó bármely közeli hozzátartozójának, a minimálbér 10 százalékáig, hozzátartozónként évente egy alkalommal;
  • rendezvény keretein belül adható ajándék (ajándékutalvány), a minimálbér 25 százalékáig;
  • üzleti ajándék;

Miért éri meg beváltóhelyként elfogadni a Nemzeti Utalványt? Az alábbiakban összegyűjtöttük a 7 legfontosabb érvet.

FOGYASZTÁSÖSZTÖNZÉS

Mivel a koronavírus-világjárvány súlyos gazdasági válságot eredményezett, felértékelődött minden olyan juttatási lehetőség, amely fogyasztásösztönzést eredményez. A papíralapú utalvány gyors és ténylegesen költésre ad lehetőséget, nem a megtakarítást vagy későbbi felhasználást támogatja. A papír alapú utalvány a tapasztalatok szerint további vásárlásra is ösztönöz az adott beváltóhelyen: 1000 Ft értékű utalvány átlagosan 2500-3000 forint feletti kosarat eredményez.

NAGY PIACI POTENCIÁL

Figyelembe véve a 4,4 millió magyarországi munkavállalót, a csekély értékű juttatások piaci potenciálja átlag 3 közeli hozzátartozóval és rendezvényen adható juttatással együtt számítva 450 milliárd forint. Korábbi felmérések tapasztatai szerint a jólléti juttatást (SZÉP kártyát) igénylők köre a munkavállalók kevesebb, mint fele, míg a széles körben felhasználható és jól megszokott, valós megélhetési juttatást igénylők köre ettől jóval magasabb.

EGYSZERŰSÉG

A Nemzeti Utalvány elfogadásához nem szükséges a beváltóhely részéről fejlesztés, extra beruházás.
Az utalvány könnyen, gyorsan kezelhető, a szükséges adminisztráció minimális és könnyen elvégezhető.

GYORSASÁG

Az utalvány zárt lejárati határidejének köszönhetően gyors levásárlást generál a beváltóhelyeknek, szemben a kártyás megoldásokkal, melyeket a felhasználók hajlamosak biztonsági tartalékként kezelni. A beváltott utalványokat gyorsan feldolgozzuk és névértékét szerződésben garantált határidővel utaljuk át.

KÉZZELFOGHATÓSÁG

A munkavállaló valódi pluszjuttatásnak értékeli a Nemzeti Utalványt, mert mindennapi szükségletekre költhető, felhasználhatósága a célcsoport igényeihez igazodik. A SZÉP kártya megemelt adókerete éppen ezért nem válaszol a munkavállalók jelenlegi problémáira: a vendéglátásra, szállásra és szabadidőre a bizonytalan gazdasági helyzetben egyre kevesebb munkavállaló akar költeni. Többségük fizetőképessége jelentősen visszaesett, és a mindennapi gondok mellett egyre kevesebbet tud és akar például utazásra vagy éttermi étkezésre fordítani.
Ebben segíti őket a Nemzeti Utalvány, amely kézzelfogható juttatásként valóban a napi szükségletekre fordítható.

SZÉLESKÖRŰ FELHASZNÁLHATÓSÁG

A Nemzeti Utalvány széleskörű felhasználhatóságot garantál: élelmiszer, műszaki cikk, papír-írószer, cipő, vegyiáru, szépségápolási cikk, lakberendezési tárgy, könyv- sajtótermék, ruházat, egészségmegőrzési termék, sportfelszerelés, játék egyaránt vásárolható a papír alapú utalvánnyal.

BIZTONSÁG

Az utalványokat speciális banki papírra nyomtatjuk, számos könnyen felismerhető biztonsági jeggyel és UV védelemmel vannak ellátva. Minden utalványunk egyedi sorszámmal és vonalkóddal követett.
A megvásárolt utalványok névértékét elkülönített számlán kezeljük, igen szigorú előírások mellett, ez biztosítja a vásárlások azonnal elérhető fedezetét. Az utalvány lejárati ideje a bal oldalon, a címlet alatt található. Az utalvány kizárólag az érvényességi időn belül használható fel. A biztonsági jegyeknek köszönhetően kizárt a hamisított utalvány beválthatósága. Az egyedi vonalkódokkal minden egyes utalványunk teljes életútját követjük, kibocsátástól a beváltásig.

Érdekli a nemzeti utalvány?

TOVÁBBI BLOGBEJEGYZÉSEK

A MUNKAVÁLLALÓK TIZEDE IDÉN ELŐSZÖR NEM KAPOTT SEMMILYEN BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁST

A MUNKAVÁLLALÓK TIZEDE IDÉN ELŐSZÖR NEM KAPOTT SEMMILYEN BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁST

A Nemzeti Utalvány több mint 1200 fő megkérdezésével készített cafeteria-kutatása szerint nyáron az iskolakezdés jelenti az egyik legnagyobb kiadást a…
AZ ÉV VÉGI JUTTATÁS LEGJOBB FORMÁJA: A NEMZETI UTALVÁNY

AZ ÉV VÉGI JUTTATÁS LEGJOBB FORMÁJA: A NEMZETI UTALVÁNY

Lesznek-e idén év végi bónuszok, jutalmak? Mi történik a már-már hagyományos, karácsony előtti céges rendezvényekkel, évzáró partikkal? Ha ezek elmaradnak,…
MIÉRT ÉRI MEG BEVÁLTÓHELYKÉNT CSATLAKOZNI? ÍME, A NEMZETI UTALVÁNY 7 ELŐNYE

MIÉRT ÉRI MEG BEVÁLTÓHELYKÉNT CSATLAKOZNI? ÍME, A NEMZETI UTALVÁNY 7 ELŐNYE

Fogyasztásösztönző, nagy piaci potenciállal bír, egyszerű és biztonságos – a Nemzeti Utalvány számos előnnyel bír a magyarországi beváltóhelyek számára. Miért…

Kedves Partnerünk,
E
zúton szeretnénk tájékoztatni, hogy 2023. november 2-án a Magyar Utalvány Zrt. felvásárolta az Edenred hazai leányvállalatát. A továbbiakban a vállalat új márkaként, Rewin Magyarország Kft. néven folytatja működését.

 Felhívjuk figyelmét, hogy ezzel egyidejűleg leállítottuk a Nemzeti Utalványok értékesítését. Idén év végétől már az új Rewin utalványok kerülnek kibocsátásra.

 A forgalomban lévő Nemzeti Utalványok érvényességi ideje változatlan, a vásárlóknál lévő utalványok 2023. december 31-ig fogadhatók el az üzletekben. A visszaváltási határidőt azonban meghosszabbítottuk, a Nemzeti Utalványokat 2024. február 29-ig váltjuk vissza. A visszaváltásban változás nem lesz, a megszokott helyre és módon várjuk vissza az Önöknél beváltott papírutalványokat.

 Köszönjük az eddigi együttműködést és a belénk vetett bizalmat!

 Amennyiben kérdése merülne fel, keressen minket az alábbi elérhetőségen.

 bevalto@rewin.hu

 Üdvözlettel,

Hamza Sándor vez.ig.